Néptánc - Mikepércs Önkormányzat honlapja

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Néptánc

Néptánc felnőtteknek

A Mikepércsi néptánc csoportot Diós Gergő 2012 februárjában hívta életre, aki 15 éves táncos múlttal rendelkezik, jelenleg a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttes táncosa.

 

Céljául tűzte ki, hogy a népművészet iránt érdeklődő felnőtteket összefogja, tevékenységüket segítse a mai kulturális életükben. Feladatának tekinti továbbá, hogy megismerjék, őrizzék és ápolják a néptánc hagyományokat és népünk kulturális értékeit. 

 

A magyar néptáncok az eredeti előadók a paraszt táncosok életérzését fejezték ki. Mesterien formált táncaikat általában rögtönözték, táncuk mindig az előadás pillanatában született. A mozdulatok összhangja és játéka a párok egymáshoz való állandóan változó viszonya tette élővé és változatossá táncukat. Amikor előadod e táncokat, egyben mindig újraalkotod a hagyományt. A néptánc tanár felelőssége hogy mozgáskészletét, motívumkincsét és előadói jellegét megőrizve a néptánc lényegét az állandó újraalkotást jelentő rögtönzések mikéntjét, lehetőségeit szabad játékát tanítsa meg.

 

Minden kedden 18.00 órától szeretettel várja a tánchoz kedvet érző fiatalokat és felnőtteket a Művelődési Ház nagytermében.

 

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata