Birkózás - Mikepércs Önkormányzat honlapja

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Birkózás

Birkózó Klub

 

 

Tóth Ferenc birkózó edző 2011 novemberében hívta életre a mikepércsi birkózó klubbot, tagjainak száma folyamatosan emelkedik. Az edző 15 éves szakmai múlttal rendelkezik, 80 ezüst- és aranyérem méltán büszke tulajdonosa, melyek között több bajnoki aranyérem is megtalálható.

Dolgozott a debreceni Povolny Ferenc Szakképző Iskolában, a Hadkiegészítő Parancsnokságon szakedzőként, valamint aktív versenyzője volt a Bocskai SE klubnak.

 

 

A birkózás klasszikus olimpiai sportág, már az ókori olimpiák sportágai között is szerepelt. Két fajtáját különböztetjük meg a kötöttfogású és a szabadfogású birkózást. Számos Olimpián, Világ- és Európa bajnokságon is kiváló eredményeket értek el birkózóink, ezzel dicsőséget szerezve országunknak. Komoly és gyors előrejutási lehetőséget kínál ez a sportág hazai és nemzetközi porondon egyaránt a leánysportolók számára is.

 

A birkózásnak pozitív hatása van mind a szellemre, mind az emberi testre. Növeli az állóképességet, hajlékonyságot, minden izmot megmozgat, fejleszti a gondolkodást és a taktikai képességet.

 

Szeretettel várjuk a birkózáshoz kedvet érző fiatalokat, fiúkat és lányokat egyaránt a Hunyadi János Általános Iskola tornatermébe, keddenként 18.30 órától, szerdánként 17 órától, páros héten péntekenként 17 órától.

 

Érdeklődni Tóth Ferenc szakedzőnél lehet.

Telefon: 06/70/587-4423.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata