Hírek, események - Mikepércs Önkormányzat honlapja

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Hírek, események

Országos levelezős olvasási versenyt hirdetek az általános és középiskolások részére

a 2017/2018-as tanévreA verseny célja:

Az olvasás és a könyvek népszerűsítése az általános és a középiskolás tanulók körében.

A verseny menete:

A Versenyben részt vevő diákoknakl az általunk megküldött könyvkatalógusból minden alkalommal ki kell választaniuk egy olvasmányt. Korcsoportonként általában két mű közül lehet választani. A verseny egy írásbeli fordulóból áll. Minden elolvasott könyvhöz tartozik egy feladat- és megoldó-lap, melyet kitöltve, a megadott határidőre be kell juttatni a könyvtárba. Ezeket a kapcsolattartó továbbítja a versenyt kiíró intézményhez.

Nevezési határidő: 2017. október 2.

A könyveket 2017. október 20-ig kapják meg a nevezők

A megoldó-lapok beadásának határideje: 2018. január 15.

A verseny díjazása:

A verseny valamennyi résztvevője emléklapot kap.

Korcsoportonként a hibátlanul teljesítő tanulók jutalomkönyvben részesülnek.

A jutalomkönyvek átadása a II. félévi könyvek kiosztásával együtt történik. Erről a kapcsolattartó mindenkit értesít.

A verseny lebonyolítása:

A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minden jelenkező iskolában/könyvtárban ahonnan legalább 3 tanuló nevezett, szükség van egy kapcsolattartó pedagógusra/ könyvtárosra. (Ha 3-nál kevesebb tanuló jelentkezett egy intézményből, akkor őket egyéni nevezőként kezeljük!) Ő szervezi a versenyben résztvevő tanulókat, juttatja el hozzánk a nevezéseket, ő gyűjti össze és postázza nekünk a megoldó-lapokat, ő osztja ki a tanulóknak a feladatokat, a könyveket és a jutalmakat.

Minden kapcsolattartónak ajándékkönyvet küldünk Ezen felül minden iskola/könyvtár 10 nevezett tanuló után ajándékot kap (vagyis 10 tanuló esetén 1 db, 20 tanuló esetén 2 db, 30 tanuló esetén 3 db stb. plusz könyvet adományozunk az iskolai könyvtárak részére). Lehetőség van csak az I. félévre, az I-II. félévre, valamint a teljes "tanévre" (I-II. félév+ nyár) nevezni. 

Természetesen, akik most csupán az I. félévre jelentkeztek, új nevezéssel ők is folytathatják a későbbiekben.A két további (II. félév, nyár) könyvet mindenkinek január illetve május végén kell majd kiválasztania az akkor kiküldött aktuális katalógusból.

Nevezési díjak:

 

Nevezési díj

egy félévre

(1 db könyv)

Nevezési díj

az I-II. félévre

(2 db könyv)

Nevezési díj a teljes tanévre:

I. félév, II. félév, nyár

(3 db könyv)

3 vagy annál több

jelentkező esetén

1 800 Ft/fő

3 300 Ft/fő

(2 x 1 650 Ft)

4 500 Ft/fő

(3 x 1 500 Ft)

2 jelentkező esetén

2 100 Ft/fő

3 900 Ft/fő

(2 x 1 950 Ft)

5 400 Ft/fő

(3 x 1 800 Ft)

1 jelentkező esetén

2 400 Ft/fő

4 500 Ft/fő

(2 x 2 250 Ft)

6 300 Ft/fő

(3 x 2 100 Ft)

A nevezési díjak a könyvek árát és a postaköltséget is tartalmazzák!


További felvilágosítás, információ kérhető a konyvtar@mikepercs.hu e-mail címen, valamint a 06/70-2300133-as telefonszámon Kovácsné Diós Emesétől, vagy személyesen a könyvtárban (4271 Mikepércs, Óvoda u. 4. sz.)

 

 


Kedves Olvasóink!

 

Könyvtárunk 2016 áprilisában, az Emberi Erőforrások Minisztérium Könyvtári Érdekeltségnövelő Pályázatán 262.000 Ft támogatásban részesült. Ezt az összeget az olvasói igényeket figyelembe véve állománygyarapításra fordítottuk. Az így beszerzett művek tételes listája megtekinthető sz Újdonságaink menüpont alatt.Kedves Olvasóink!


2016.09.01-től az állományból kivont, leselejtezett könyvek árusítását folytatjuk, immár könyvenként 20 Ft/db áron.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!Nyári könyvajánló

 

2016.06.23-án a Wass Albert Közősségi Ház és Könyvtárban szünidei könyvajánlóval kedveskedtünk a Hunyadi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola nyári alkotótáborában résztvevő diákok számára.

Bemutattuk az ifjúsági sikersorozatainkat, aktuális könyvújdonságainkat. Megemlítettük, hogy januártól csatlakoztunk a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Központi Szolgáltató Rendszeréhez. Ennek keretében az eddigieknél is több új könyvet tudunk beszerezni. Júliustól a folyóirat kínálatunk is bővülni fog, mely pártoló tagok számára kölcsönözhető is.

A Méliusz Könyvtár állományát is kölcsönözzük, háromhavonta egy letéti állományt működtetnek nálunk a legkülönfélébb választékkal, melyek között mindenki megtalálhatja a kedvére való olvasmányokat.

Gyűjteményünk hangos könyvekkel is bővült, azok az olvasók, akik az ehhez szükséges megfelelő technikai eszközökkel rendelkeznek, ezeket a dokumentumokat is hazavihetik.

A foglalkozás végén a bemutatott könyvek többségét a gyerekek ki is kölcsönözték, s mindenki kapott egy promóciós könyvjelzőt ajándékba.

 ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ TELEGDI ÁGNESSEL 

 

2016.04.06-án 14.00 órai kezdettel író-olvasó találkozó lesz a Wass Albert Könyvtárban az Óvoda u. 4.szám alatt. 

Vendégünk lesz Telegdi Ágnes Írónő.


Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

 

FARSANG

 

A Wass Albert Közösségi Házban, 2016.02.16-án könyvbemutatóval egybekötött farsangi előadást tartottunk a mikepércsi Hunyadi János Általános iskola napközis tanulóinak.

A gyerekek megtekinthették a Könyvtár állományában található farsangi könyveket. Egyfelől ízelítőt kaptak a farsangi népszokásokról, másrészről sminkelési, jelmeztervezési ötletekkel gazdagodtak a könyvek segítségével.

Megismerkedtek a farsang történetével, farsang napjainak a magyar nyelvben használatos tájnyelvi kifejezéseivel, mettől meddig tart a farsang, milyen népszokásokat tartanak ilyenkor, mely a legismertebb magyar farsangi felvonulás, kitekintést kaptak a hazánkon túli európai és amerikai karneváli szokásorról, felvonulásokról.

Az előadáshoz kapcsolódóan összeállítottunk egy farsangi fejtörőt, melynek helyes megfejtőit könyvjutalomban részesítjük.

Az előadás zárásaként elénekeltük az „Itt a farsang, áll a bál” című dalt.

 

 

 

 

 

 

A Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium „Márai-program V. fordulójának"  Könyvtári Pályázatán a Wass Albert Közösségi Ház és Könyvtár 200.000 Ft értékben 86 db dokumentumot nyert el.

 

 

A program célja: A nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

Az elnyert dokumentumok elsősorban szépirodalmi, tényirodalmi műveket és hangos könyveket tartalmaznak. (A dokumentumok listáját újdonságaink menüpontban találhatják.)

 

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Alkalmazkodva az Önök igényeihez új nyitvatartási időben állunk rendelkezésükre:

 

Hétfő:7.30-12.00 és 12.30-17.00

Kedd:7.30-12.00 és 12.30-16.00

Szerda:7.30-12.00 és 12.00-18.00

Csütörtök:7.30-12.00 és 12.00-16.00

Péntek:7.30-12.00 és 12.30-14.00

Szombat:11.00-14.00

 

 

 

 

 

 

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata