[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Zöldutat kapott a kerékpárút

2011. dec. 22.

December 20-án Tímár Zoltán Mikepércs polgármestere és Pajna Zoltán Debrecen alpolgármestere sajtótájékoztatón jelentették be a régen várt hírt, kerékpárút épülhet Mikepércs és Debrecen között.>>>Kedvező elbírálásban részesült a Mikepércs és Debrecen önkormányzatai által a Közlekedési Operatív Program, kerékpárúthálózat-fejlesztési pályázatára közösen beadott pályázatunk.
A kerékpárút teljes hossza 4238 méter, melyből 4180 méter a támogatott projekt keretében, a fennmaradó 58 méter hosszú, Mikepércs belterületére eső szakasz pedig önerőből, a pályázatban el nem számolható összegből épülhet meg, Mikepércs önkormányzatának finanszírozásában. A Debrecen közigazgatási területére eső 3263 méter hosszú, 2,60 méter szélességű szakasz a tervek szerint önálló kerékpárútként, míg a Mikepércs közigazgatási területére eső 2,75 méter szélességű szakasz belterületen egyesített gyalog- és kerékpárútként épül majd meg. A kerékpárút a tervek szerint a 47-es főút mentén, annak keleti oldalán, a már meglévő debreceni kerékpárút-hálózathoz kapcsolódva épül majd meg.
A projekt megvalósításához pályázott 485.481.572 Ft összköltséget, a KÖZOP december 19-én megérkezett írásbeli értesítése szerint, az Európai Unió 100%-ban támogatta.
Jelenleg a támogatási szerződés aláírásának előkészítése van folyamatban. Amennyiben a kivitelezési munka megkezdéséhez minden feltétel rendelkezésre áll, a beruházás -az időjárási viszonyoktól függően- 6-8 hónap alatt lesz kivitelezhető.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata