[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Salátával a Föld napján

2009. ápr. 29.
A Föld napja célja, hogy különféle akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta tisztelegnek felnőttek és gyerekek Föld bolygónk hatalmassága előtt. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a Világot?"

Ezen a napon országszerte, világszerte fát ültetnek, rajzpályázatot hírdetnek, környezetvédelmi vetélkedőt, falutakarítást szerveznek civil szervezetek, helyi önkormányzatok, iskolák.


Mikepércsen is csatlakoztak egy új formában a tisztelgéshez, természetesen a rajzpályázat meghirdetése mellett, amelyet a civil szervezet irányított, egy teljesen új ötlettel álltak elő karöltve az B.J. Ált. Isk. és AMI és Hunyadi János Általános Iskola Tagintézmény valamint a  konyha dolgozói.

Mégpedig ezen a napon a gyerekek paradicsomból, lilahagymából, salátából, sárgarépából készített salátát kaptak az ebédhez különféle öntetekkel, aminek nagyon örültek és máskor is szívesen fogadnák.


Ez a nap alkalmat ad arra, hogy mindenki mérlegelje, kíméletesen bánik – e környezetével, s mit tesz azért, hogy a természet és benne az ember egészségesebben éljen.

A rajzpályázatról és eredményeiről később számolunk be.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata