[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Kezdetét veszi Mikepércsen a Szennyvízcsatorna-hálózat bővítésének előkészítése

2012. márc. 05.
Mikepércs Község Önkormányzata a tavalyi év nyarán pályázatot nyújtott be az Energia Központ Nonprofit Kft.-hez, „Szennyvízcsatorna-hálózat bővítése Mikepércsen” címmel, a KEOP-7.1.0/11. azonosítószámú, „Derogációs víziközmű projektek előkészítése” tárgyú pályázati keretből való támogatás iránt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Mikepércs projekt javaslatát támogatásra érdemesnek ítélte, és több, mint 12 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az Önkormányzatot, mely a nettó költségek 85 %-át fedezi.

 

A Közreműködő Szervezet és Mikepércs képviselője, Tímár Zoltán polgármester október hónapban írták alá a Támogatási Szerződést.

 

A jelenleg üzemelő szennyvízhálózat 2000. évben elkezdődő tervezése óta a lakosságszám évente mintegy 5 %-kal nő, így mára elodázhatatlanná vált a szennyvízcsatorna-hálózat további bővítése.

 

A bővítés első lépéseként jelen pályázat keretében megvalósul a bővítés előkészítése. Az előkészítés magában foglalja a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésére vonatkozó tervdokumentációk és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének, illetve a beruházás kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljáráshoz szükséges ajánlattételi dokumentáció összeállításának költségeit.

 

Ezen előkészítő lépéseket követően nyújthatja be az Önkormányzat a kivitelezéshez szükséges forrás megszerzésre vonatkozó pályázatát. A tervezett szennyvízcsatorna-hálózat bővítéssel érintett lakosságszám 1.100 fő. A megvalósulást követően – a jelenlegi lakosságszámmal számolt – ellátottsági arány mintegy 90 % lesz.

 

A projekt adatai elérhetőek: http://www.mikepercs.hu/hu/palyazatok oldalon.

 

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata