[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Föld Hete a Csoda-Vár Óvodában

2009. ápr. 22.
A mikepércsi Csoda-Vár Óvoda idén április közepén is színes programokkal erősítette a kicsik természet iránti érdeklődését, szeretetét a Föld Hete programsorozat alkalmából. A hét folyamán a gyerekek virágot ültettek, rajzpályázaton mérték össze kézügyességüket, miután egy oktatóprogram segítségével erősödött a környezettudatosságuk, és megtudhatták azt is, hogy a mikepércsi szelektív hulladékgyűjtő szigetekbe miért és mi módon helyezhetik el a háztartási hulladékokat. A program zárásaként az ovisok kísérőikkel felejthetetlen kirándulást tesznek Erdőspusztára, ahol az Arborétumot és a Tájházat is megtekintik.

A hagyományoknak megfelelően az idén is tartott ingyenes előadást Öko Panna és Öko Palkó április 17-én a Csoda-Vár Óvodában a szelektív hulladékgyűjtés pozitívumairól, fontosságáról. A mesejáték az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. oktatóprogramjának színi előadása, melynek célja a legifjabbak környezettudatosságra és a Föld védelmére nevelése.

 

A Föld Hete programsorozat keretén belül a kicsik rajzpályázaton vettek részt, ahol a legszebb alkotásokat a zsűri értékes ajándékokkal, hasznos játékokkal jutalmazta. A zsűrizett képek készítői Tímár Zoltán polgármestertől vehették át az ajándékokat április 20-án, hétfőn.

 

Gyönyörű napsütés fogadta április 22-én délelőtt a tevékeny óvodásokat és segítőiket, akik az „Egy gyermek, egy virág”-virágosítási akció keretén belül virágültetéssel köszöntötték a jó időt. Minden kisgyermek vitt magával egy-egy vidám virágot az óvodába, majd a ragyogó időben kiültették azokat az udvarra, hogy ezután a tél beálltáig minden nap megcsodálhassák a természet színpompás teremtményeit.

 

A Föld Hete programsorozatot természetesen az idén is feledhetetlen kirándulás zárja – amennyiben az időjárás is kegyes lesz a kirándulókhoz. Az óvó nénik Erdőspusztára szervezték az utat, ahol az Arborétum élővilágával ismerkedhetnek a gyerekek és megtekintik a Tájházat is, ahol játékok, interaktív vetélkedők és sok-sok vidámság várja őket. A kicsiknek mindig feledhetetlen élményt nyújt a környezet; a madarak, a vízi élőlények közelsége, melynek eredményeképpen a gyerekek feltehetőleg a természet csodáit a későbbiekben még fokozottabb figyelemmel és szeretettel óvják majd.

 

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata