[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Egy hónapig fűthet az iskola hamisított raklapokkal

2012. febr. 08.

2010-ben foglalták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei azt Ukrajnai származású 616 raklapból álló szállítmányt, amelyet egy magyar székhelyű vállalkozás akart vámkezeltetni. >>>

A vizsgálatot végző pénzügyőrnek gyanúsak lettek a raklapokon található EUR jelzések ezért szakértői vizsgálatot kért. A vizsgálatot végző MÁV-REC Kft. -mint az EUR ábrás védjegy jogosultja- megállapította, hogy a az ellenőrzés alá vont faanyagok silány minőségű hamisítványok és a termékekből a minősítő szerv logója hiányzik, illetve nem megfelelő a beégetett jelölés.
A több mint 10 000 kilogramm hamisított rakodólapot a vámhatóság elkobozta és elrendelte azok megsemmisítését.

 

(további képek a képgalériában)

Erre február 7-én a Hunyadi János Általános Iskola udvarán került sor. (A vámhatóság a megye több önkormányzatát megkereste a megsemmisítéssel kapcsolatban, ám egyedüliként Mikepércs Önkormányzata jelezte, hogy a két iskolaépületében a tavaly elvégzett fűtés rekonstrukció következtében a kazánok alkalmasak a fával való tüzelésre is.)

 

(további képek a képgalériában)

A megsemmisítés során először a raklapok láncfűrésszel való szétvágása valósult meg, -ehhez az Önkormányzat biztosította a munkaerőt-, majd a szétvágás után az iskola kazánjaiban elégetéssel valósul meg a folyamatos megsemmisítés mintegy 30 nap alatt. Ez nagyjából egy teljes havi tűzrevalót jelent az iskola számára, míg a fenntartó önkormányzat több százezer forintnyi fűtési költséget takarít meg.
A megsemmisítést a vámhatóság folyamatosan ellenőrizni fogja.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata