[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Egy év kihagyás után ismét Nyári Fesztivál

2012. júl. 14.

Benépesült Mikepércs Főtere az elmúlt hétvégén. Idén kicsit másképp, de a hagyományokat megőrizve -Mikepércsi Nyári Esték néven- kezdődött a két hónapig tartó programsorozat.

A  szombaton tartott nyitóhétvégét a Debreceni Huszárbandérium bevonulása, valamint Tímár Zoltán polgármester úr köszöntő beszéde indította útjára.
Az est első felében a mikepércsi előadóké volt a főszerep. Előbb az Őszidő Nyugdíjas Klub és a Bazsarózsa Nyugdíjas Népdalkör, majd a fiatal tehetségek (Szakál Csenge, a Kikerics Énekegyüttes, Balogh Adrienn és Kelemen Ágota) szórakoztatta az egyre nagyobb számú nézőközönséget.

 

(további képek a képgalériában)


A továbbiakban a 2009-es Csillag Születik egyik felfedezettjét a Szatmár Kamara Táncegyüttest láthattuk. Műsorukban szerepelt az a "szemetes" koreográfia is, amellyel annak idején a válogatón annyira meghökkentette a zsűrit, hogy tovább jutottak az élő műsorba.
Az est zárásaként a Szeredás Zenekar koncertje és táncház teremtett fergeteges hangulatot.
  Másnap ismét a zenéé volt a főszerep. Előbb egy fiatal zenészekből álló formáció a VAN Zenekar mutatkozott be a mikepércsi színpadon. Saját szerzeményeiket adták elő, a progresszív rockzene ritmusára épülő és középkori népi hangszerek dallamvilágával színesített zenére. A fő produkció azonban mégis csak a Csík Zenekar élő koncertje volt.

 

(további képek a képgalériában)

 

Este kilencre zsúfolásig megtelt a főtér. A népzenei köntösbe bújtatott jól ismert feldolgozásokon kívül, csodálatos magyar népzenei blokkokat is előadtak, a közelgő vihar ellenére - abból semmit el nem véve, inkább maximálisan hozzáadva.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata