[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Egészség délután az oviban

2012. febr. 21.

Egészséges életmódról tartottak előadást az Oviban

 

2012.február 21-én egészségről szóló előadáson vehettek részt az Óvoda dolgozói és az érdeklődő szülők, mely egy programsorozat második állomása. Az előadást dr. Benkéné Kiss Valéria egészségfejlesztő tartotta, aki 25 éve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársa. Továbbá számos kül- illetve belföldi tapasztalattal rendelkezik a témában.

 

Biztosan ismerősen cseng a szlogen: ép testben ép lélek


Felmerül a kérdés, mit teszünk meg ezért. Fordítunk kellő figyelmet az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, a lelki egyensúlyunkra, nem fogyasztunk túl sok gyógyszert? Mi okozza a sok allergiás megbetegedést? Mi lennénk saját egészségünk gyilkosai és mindezzel tisztában vagyunk? Ezeket a témákat boncolgattuk az előadóval közösen.

 

Az előadás fő mottója: az egészség az egyén tőkéje


Megdöbbentő tényeket hallhattunk a vezető halált okozó betegségekről. A dohányzás okozta betegségekben 18 percenként halnak meg emberek, évente eltűnik egy kisebb város. Debrecenben a legmagasabb a női öngyilkosságok száma. Vajon miért? A következő kérdések választ adhatnak erre: a nagy társadalmi különbségek, a szegénység, munkanélküliség, a családi közösségek felbomlása, a stresszes életmód?

Az előadó felhívta figyelmünket az aktuális egészségügyi problémákra is, mint az influenzaveszély. A legveszélyeztetettebb korcsoport az óvodás és bölcsődés korú gyerekek. Továbbá súlyosabb veszélyt jelenthet a már valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedők számára.

Következésképp gyermekeink csak akkor válhatnak boldog, egészséges és kiegyensúlyozott felnőttekké, ha mi magunk is megfelelő példát állítunk elébük, hiszen ezek a gyermekek rólunk másolnak, mi adjuk számukra a mintaképet. Ne feledjük, ez a minta lehet akár pozitív akár negatív, ez csakis tőlünk függ.

 

 

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata