[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


Egészség- és Környezetvédelmi nap március 28-án

2009. márc. 23.

Környezetünk védelmében, az egészségesebb élet lehetőségének megteremtéséért, mindenki érdeke a minket körülvevő élővilág védelme, megóvása.

A környezettudatos szemléletmód kialakítását a legfogékonyabb korban a legkisebbeknél szerencsés elkezdeni –ezért őket rengeteg, a természethez, állatokhoz, növényekhez kapcsolódó játék és verseny szervezésével kell orientálni.

Ezen gondolat jegyében gondolták úgy a B.J.Á.I. és A.M.I  Hunyadi János Általános Iskola Tagintézményének pedagógusai, hogy március 28 –án, reménykedve az ámbár csalóka tavasz meleg napsugaraiban, széles körű, átfogó játékos délelőttöt szerveznek a gyermekeknek, mely tulajdonképpen tradicionális program új köntösben.

A nap már kora reggel egy 15 perces gimnasztikával kezdődik, majd vetélkedőn vesznek részt a gyerekek, ami az egészséges életmóddal kapcsolatos feladatokat rejti, ha a ravasz tavasz kegyes lesz, aszfaltrajz versenyezhetnek az ügyesebb kezű, vállalkozó gyerekek, de mindeközben sportakadály versenyen is bizonyíthatják fittségüket a jelentkezők.

Aki viszont szívesebben ügyeskedne a kezével, azok kézműveskedhetnek a tantermekben.

Végül, de nem utolsó sorban a programsorozat keretében, a tudatos környezetvédelemre nevelés céljából a gyerekek sétát tesznek Mikepércs szelektív hulladékgyűjtőihez, ahol a hozott üvegeket, palackokat, papírokat, szelektíven elhelyezik az edényzetekben.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata