[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


A "Hazatalálás" előadássorozat folytatódik!

2009. febr. 25.

Bíró Lajos február 26-án a táltosok nyomába szegődik, hogy megtudjuk: kik voltak a magyarok ősi papjai, gyógyítói és vezetői, akik mellesleg emberfeletti képességekkel bírtak. Ahogy arról már hírt adtunk korábban, a magyarság múltját, jelenét és jövőjét boncolgató előadások az idén is folytatódnak. Előadóink 2009-ben is tükröt tartanak, hogy elgondolkozhassunk rajta: mi is a szerepünk ebben a kusza világban, hol is vagyunk otthon, mi a részünk a teremtésben. Bíró Lajos "jövőbelátó" előadására február 26-án 18.00 órai kezdettel kerül sor a Kultúrház színháztermében.

Bíró Lajos február 26-án „A táltosok nyomába” szegődik, hogy megtudjuk: kik voltak a magyarok ősi papjai, gyógyítói és vezetői, akik mellesleg emberfeletti képességekkel bírtak. Ők azok, kik beszéltek a halottakkal, a jövőbe láttak, állatokat ölhettek, uralták a tüzet és a szeleket, különleges kapcsolatban voltak a Nappal. Az égi Atyaisten küldte el őket az embereket segíteni, tanítani. Védelmezték a népüket a boszorkányok rontásai és a külső ellenségekkel szemben. Segítőjük volt ebben a táltosló, a szellemparipa és a lúd alakban is megjelenő tündér-szeretőjük. A táltosság nyomai egészen az ókori Egyiptomig és Palesztináig követhetők vissza.

Born Gergely okfejtéseinek egy részét már láthatták a Mikepércs Tv nézői. Az idén is igyekszünk minden előadást archiválni, hogy Önök még jobban megismerhessék népünk titkait, rejtélyeit, így természetesen forognak a kamerák Bíró Lajos előadásán is! A jövőben a Mikepércs Tv sugározni fogja a magyarságkutatással foglalkozó témákat, de lehetőségük van arra is, hogy az előadásokat DVD formájában 1.000 Ft-os darabáron megvásárolják a Teleházban.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata