[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


5 éves a Hímző Kör

2009. ápr. 16.
A mikepércsi Hímző Kör jubileumi kiállítását 2009. április 10-étől április 28-áig tekinthetik meg a képzőművészeteket kedvelő érdeklődők hétfőtől péntekig 8.00-17.00 óráig a Kultúrházban.

A mikepércsi Kultúrházba a mikepércsi szakkör minden tagjának keze munkája kiállításra került. Díszpárnákon, kötényeken, terítőkön, futókon, népviseleteken csodálhatják meg a komádi, kalocsai, matyó, furtai, palóc, torockói, székelyudvarhelyi és hajdúsági motívumok jellegzetességeit. A református templomunk Úrasztala terítő eredeti hímzésének feldolgozása is megtekinthető a kiállítás alkalmával.

 

A foglalkozások a jövőben is folytatódnak, ahol jó hangulatban új öltéstechnikát, színezést sajátíthatnak el az ügyes kezű alkotók. Kormányos Lászlóné népi iparművész kezdeményezésére idén öt éve hímeznek a szakkör tagjai: Bak Gyuláné, Czirják Józsefné, Deczki Ilona, Csengeri Lajosné, Csonka Lászlóné, Fekete Gáborné, Tóth Gáborné, Tóth Imréné, Tóth Lászlóné, Szilágyi Sándorné és Szilágyi Gyöngyi, akik újabb tagok jelentkezését várják.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata