[Magazin - Mikepércs Önkormányzat

Főoldal
Keresés a weboldalban:

Képgaléria


5-let tábor

2012. jún. 28.

Mosolygó arccal, rengeteg gyönyörű alkotással és megannyi élménnyel gazdagodva tértek haza azok a kisdiákok, akik az 5-let táborban vettek részt az elmúlt hetekben. Jelenleg is tart az utolsó turnus.

A gyerekek a Kultúrház épületében ismerkedtek a papírrózsa készítésével, amit egy gigantikus Nagy-Magyarország táblához használtak fel. A mű a harmadik turnus végére nyeri el végső formáját, (július 6-án), majd nyáron a fesztiválnapokon, a Falunapon, illetve egyéb rendezvények alkalmával gyönyörködhetnek benne az érdeklődők. A gyerekek azon kívül, hogy kezük munkájával építgetik, szépítgetik az alkotást, számtalan technikát sajátítanak el a tábor vezetőjétől, Tóth Ildikótól. Ildikó megmutatja a táborozóknak, hogy hogyan tudják felhasználni kedves ajándékként az eldobásra szánt joghurtos poharat, a tejes dobozt és egyéb műanyag, fa, textil vagy éppen fém hulladékot. A táborban a gyerekek megtanulják segíteni és tisztelni egymást, odafigyelnek a másikra, „leg”-eket választanak minden nap végén.

 

(további képek a képgalériában)

 

A turnusokban faliképeket, asztaldíszeket, hűtőmágnest, homokszobrot készítettek az ügyes kezűek, ám az 5-letek ezzel nem értek véget! A táborokban felhasználták a tobozt, a faháncsot, a furnérlemezt, a kavicsot, az elfeslett lepedőt, a kimaradt hungarocellt. Ezekből újra hasznos, egyénre szabott meglepetést tudtak készíteni szeretteiknek a gyerekek.
A Gyöngy Program, amit Tóth Ildikó fejlesztett ki, és használ ebben a táborban is: egy hosszútávú terv. A táborvezető csupán irányt mutat, ötleteket ad, elmét nyit és nevelget… hogy azután a gyerekek egy új szemlélettel térjenek haza és ne csak nézzenek a világban, hanem lássanak is! Hogy otthon ne a tévét kapcsolják be, ha szórakozásra vágynak, hanem üljenek neki, mélyedjenek el, találjanak ki valami nagyot és alkossanak! Szinte a semmiből - örök emlékeket…

A tábor mikepércsi gyerekek számára öt napra 3.300 forintba került. A napi háromszori étkezést Mikepércs Önkormányzata biztosította.

Hírek   |   Település   |   Önkormányzat   |   Letöltések   |   Képgaléria   |   Vendégkönyv
Minden jog fenntartva! 2009 Mikepércs Önkormányzata